Оперираха премиера на Словакия за втори път. Премиерът на Словакия Роберт

...
Оперираха премиера на Словакия за втори път. Премиерът на Словакия Роберт
Коментари Харесай

Оперираха премиера на Словакия за втори път


Оперираха премиера на Словакия за повторно. Премиерът на Словакия Роберт Фицо отново беше опериран и към момента е в съществено положение, съобщи Франс прес. Новината заяви словашкият министър на защитата Робърт Калиняк.
„ Той беше подложен на близо двучасова
интервенция. Състоянието му е към момента доста съществено. Ще са нужни безспорно няколко дни, с цел да забележим по какъв начин се развиват нещата “, сподели Калиняк. По-рано през днешния ден полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия министър председател.
Следователите водиха хипотетичния
причинител на нападението в апартамент, който той споделял със брачната половинка си в град Левице, съгласно фрагменти на телевизия „ Маркиза.

„ Полицията остана в жилището в продължение на няколко часа. Те отнесоха компютър и документи от жилището “,
разгласи частната телевизия.
Медиите идентифицираха нападателя като Юрай Цинтула, пенсионер на 71 години. Вчера той беше упрекнат в опит за убийство заради тази офанзива, която полицията дефинира
като политически стимулирана.
Фицо беше взет под прицел в сряда, когато искаше да поздрави множеството след изнесено съвещание на министерския съвет в Хандлова, в Централна Словакия, на към 80 километра от Левице. Той беше превозен в болничното заведение в Банска Бистрица за интервенция, траяла пет часа. Атаката потресе Словакия.
Източник: БТА
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР